Перейти до основного вмісту

Скільки кредитів може взяти одна людина?

 Якщо у вас вже є кредит і терміново потрібно взяти ще один, не поспішайте подавати заявку, щоб не зіткнутися з відмовою.


Найкращий варіант — розібратися, скільки позик може мати одна людина одночасно, розрахувати реальне кредитне навантаження і попросити у борг рівно ту суму, яка допоможе вирішити життєві проблеми без ризику стати боржником.


Чи існують обмеження щодо кількості кредитів?

Банки та фінансові компанії не озвучують точну цифру, скільки кредитів може взяти один клієнт. Як правило, кредитори готові видавати будь-яку кількість позик — аби їх виплачували вчасно. Але в цьому правилі є обмеження:


не можна одночасно взяти два довгострокові кредити на однакові цілі, тобто. дві іпотеки або два автокредити;

банки та фінансові компанії готові укладати із позичальниками лише один договір. Коли борг повністю погашено, можна

звертатися за новою позикою. Чим більше закритих угод, тим вище шанси схвалення чергової заявки.

Важливо! Загальна сума щомісячних виплат за кредитом має перевищувати половини місячного доходу.


Давайте розберемося, скільки кредитів може оформити одна людина в Україні на прикладі Сергія, який працює торговим представником:


Щомісячний дохід: 15 500 - 16 000 грн (офіційна зарплата - 12 000 грн + премія за відрядження - 3500-4000 грн)


Платіж з автокредиту в Приватбанку на Ford Focus 2011 - 5591 грн


Кредит на смартфон (оформлений на 4 місяці) - 1774 грн


У Сергія зламався телевізор і хоче взяти ще один споживчий кредит. Акційна ціна телевізора - 5999 грн, цю суму можна розбити на 6 платежів по 1083 грн.


З огляду на те, що мінімальний місячний дохід Сергія становить 7750 грн., а боргове навантаження — 7365 грн, взяти новий кредит не вдасться. У такому разі щомісячний розмір закредитованості становитиме 8443 грн, і це більше за допустиме значення.


Вік позичальника

Кількість кредитів, які дозволяється одночасно мати одній людині, безпосередньо від вікових рамок не залежить. Водночас отримати кілька позик можуть лише українці віком від 18 років із чудовою кредитною історією та достатнім рівнем доходу.


З-поміж позичальників, які можуть позичати у різних кредиторів одночасно, можна відразу виключити:

  • студентів;
  • жінок у декреті;
  • пенсіонерів;
  • всіх, хто працює неофіційно чи має нестабільне джерело доходу.

Чи варто подавати заявки одночасно до кількох банків?

Ні. Незалежно від того, скільки кредитів уже встигла взяти людина, при розгляді заявки банк надішле запит до Бюро кредитних історій. Цей процес займає секунди, а Бюро обов'язково фіксує, хто і коли запитував дані щодо кожного користувача.


З одного боку, це дуже зручно: кожен з нас може перевірити, коли та скільки кредитів було оформлено на його ім'я, як вони погашалися та чи є відкриті договори на звітний період.

З іншого боку, банки також бачать як кількість активних кредитів, а й скільки заявок ви подавали для отримання кредитних грошей.

Коли людина одночасно подає заявки до кількох банків, це може вказувати на безвихідь. Кредитори не люблять ризикувати, тому такий позичальник має всі шанси отримати пачку відмов.


Як збільшити кредитний рейтинг та показники доходу

Щоб щоразу не сумніватися, чи вдасться взяти стільки кредитів, скільки потрібно, попросіть кредитний рейтинг. Найзручніше це зробити через сайт УБКІ — найбільшого власника кредитних історій в Україні.

Кредитний рейтинг — це число, яке показує, наскільки реально взяти кілька кредитів найближчим часом. Можливі значення:

  • 0-250 - дуже низький,
  • 251-350 - низький,
  • 351-450 - середній,
  • 451-550 - високий,
  • 551-700 – дуже високий.

Кредитний рейтинг відображає стан усіх боргових зобов'язань, які ви оформляли весь час. Змінити рейтинг вручну неможливо — ні безкоштовно, ні за гроші, ні через шахрайські сервіси. З кредитним рейтингом менше ніж 400 балів навряд чи вдасться взяти кілька кредитів.


Виправити ситуацію можна лише одним способом – брати позики та виплачувати їх, не допускаючи прострочень. Термін банківських та цільових кредитів стартує від 3-6 місяців, тому врятувати кредитний рейтинг за лічені тижні допоможуть швидкі онлайн-кредити.


Як взяти кредит при досягненні ліміту?

Якщо банки відмовляють у фінансовій допомозі, а гроші дуже необхідні, ви завжди можете розраховувати на MyCredit. Наша скорингова система враховує більше сотні параметрів, тому показник схвалення заявок становить 90-95%.


Щоб стати клієнтом сервісу, потрібно:


  • бути громадянином України;
  • мати банківську картку, оформлену на ваше ім'я;
  • пройти швидку реєстрацію через BankID НБУ та подати заявку на суму до 15 000 грн (при першому обігу — до 6000 грн).

Відповідь за заявками надходить протягом декількох хвилин - вам не доведеться ризикувати своїм часом. Ми зараховуємо гроші на картку будь-якого банку одразу після підписання кредитного договору, а розрахунок за зобов'язаннями ведеться на простих та прозорих умовах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Де взяти кредит, якщо банки відмовляють

Далеко не всі клієнти одержують схвалення своїх кредитних заявок. З яких причин найчастіше банки відмовляють потенційним позичальникам? Основні причини відмови Однією з вагомих причин є недостатній розмір заробітної плати заявника. За законом щомісячний платіж за кредитом має перевищувати половини доходу позичальника. Такою ж серйозною причиною вважається погана кредитна історія у людини, яка звернулася за кредитом. У великих банках майже завжди потрібне забезпечення кредиту як застави. Відсутність чи недостатність його – ще один мотив для відмови клієнту. Закредитованість заявника – наявність одного чи кількох чинних кредитів – може спричинити відмову у видачі чергової позики.  Кредитна історія Що знижує ризик відмови: може враховуватися як офіційна зарплата, а й «сірий» дохід, тому краще показати всю суму; можливість схвалення вище, якщо в позичальника немає великої кількості прострочок; без відмовно схвалюються великі кредити з участю поручителя, отриманні зарплати чи наявності вкл

Реальний кредит в Україні: Як отримати фінансову допомогу від приватної особи

Україна - країна, де інновації та новаторство розвиваються на шалену швидкість. Це стосується не тільки технологій, але і фінансового сектору. На фоні традиційних банківських установ в Україні, з'явилася цікава альтернатива - отримання кредиту від приватної особи. Цей варіант, нерідко називають "реальним кредитом", і він здобуває популярність серед тих, хто шукає гнучкі умови та можливість отримати фінансову підтримку швидше та простіше. Чому люди вибирають реальний кредит? Реальний кредит від приватних осіб набуває популярності з кількох важливих причин: Швидкість та легкість отримання : У банків може знадобитися чимало часу на розгляд заявки та надання кредиту. Приватні особи зазвичай реагують набагато оперативніше та можуть надати кошти швидше. Гнучкі умови : У випадку реального кредиту можливість обговорити умови безпосередньо з кредитором. Це дозволяє досягти більшого розуміння та домовитися про сприятливіші умови погашення. Можливість отримати кредит без документаль

Жизнь в долг — о кредитах в Украине

За даними НБУ - сумарний борговий портфель в 2018 виріс майже на третину - а це більш ніж 130 млрд. Грівен.Так відбувається через істотного приросту обсягів споживчого та мікрокредитування. На думку експертів - ринок споживчого кредитування в Україні сьогодні активно освоюють небанківські організації - т.зв. МФО або мікрофінансові організації. І, швидше за все, саме послуги цих самих МФО стануть пріоритетними на ринку споживчих кредитів в Україні. Згідно з даними аналітиків - кожен третій житель України бере кошти в кредит і в більшості випадків українці в борг набувають побутову техніку і електроніку. З кожним місяцем в Україні збільшується кількість  нових мікрофінансових організацій , що видають невеликі короткострокові позики. І це не дивно, адже МФО має ряд переваг, порівняно з класичним банківським кредитуванням: швидке прийняття рішення мінімальний пакет документів відсутність перевірки кредитної історії оформлення позики не виходячи з дому - онлайн можл