Перейти до основного вмісту

Довгострокові кредити з поганою кредитною історією

Так чи інакше, майже кожен стикався з непередбаченими життєвими ситуаціями, що вимагають великих витрат. Традиційно, одним із найкращих способів виплутатися із скрутного фінансового стану є кредит.

Але найчастіше для того, щоб отримати кредит у банку, потрібно не тільки запастися терпінням і вистояти у довгих чергах, а й зібрати безліч різних довідок та документів, що виливається у досить трудомісткий процес. До того ж, позичальник явно повинен володіти сталевими нервами.

Але найголовніше, потрібно мати ідеальну репутацію в очах банку, що видає кредит. Для того щоб мінімізувати можливі економічні ризики, кожного позичальника ретельно перевіряють на платоспроможність перед тим, як надати йому позику. Для цього банк, як і будь-який інший фінансово-кредитний інститут, звертається до кредитного бюро — «архіву» кредитних історій українців.

Що таке кредитна історія?

Кредитна історія (КІ) – це вичерпна інформація про всі кредити, які брала людина за останні 10 років. У кредитній історії відбито повну картину взаємодії позичальника з кредитними організаціями України за цей період. По суті це «фінансовий паспорт».

Деякі банки в Україні досить лояльно ставляться до минулого клієнтів. Тим не менш, ймовірність отримання кредиту в банку, позичальнику з поганою КВ практично дорівнює нулю. У кредитній історії відображаються будь-які прострочення та непогашення щодо позик у минулому. Якщо були прострочення за попередніми кредитами, штрафи або порушення, то банк може відмовити позичальнику. Якщо ж банк вирішить видати клієнту з поганої КІ гроші, то лише на жорстких умовах кредитування, зі збільшеною процентною ставкою і малими термінами.

Кредитна історія складається з 3-х основних частин:

  • індивідуальних даних позичальника;
  • інформації про всі платежі, позичені кошти та виконання зобов'язань, взятих на себе;
  • повних даних про кредиторів.

Взяти кредит онлайн із поганою кредитною історією непросто, оскільки вона негативно позначається на довірі до клієнта банку. Громадяни України можуть розраховувати на фінансову допомогу від кредитних компаній чи так званих мікрофінансових організацій.

До кредитного рейтингу своїх позичальників набагато лояльніші мікрофінансові організації (МФО). Для більшості з них кредитна історія людини не відіграє великої ролі, хоча вони і підключені до тих кредитних бюро, що і банківські установи. Але на остаточне рішення щодо заявки на позику минуле клієнта ніяк не впливає.

Вся справа в унікальних алгоритмах оцінювання платоспроможності позичальника, системі кредитного скорингу (від англ. score - рахунок), яка дозволяє МФО створити повністю автоматизовану систему обробки інформації, яка повністю виключає людський фактор.

Система аналізує не так кредити, надані позичальнику в минулому, скільки його поточне фінансове становище і здатність погасити позику в майбутньому.

Тож оформити кредит із поганою кредитною історією онлайн можуть навіть ті категорії людей, які стикаються з регулярними відмовами у банках. Мова, звичайно, про пенсіонерів, безробітних та студентів. Навіть темні плями на кредитній історії не будуть перешкодою. Навпаки, своєчасне погашення такої позики стане чудовим способом виправити свою кредитну історію.

Як отримати кредит онлайн з поганою кредитною історією?

Отримати кредит онлайн на картку з поганою кредитною історією сьогодні – хвилинна справа завдяки повністю автоматизованому процесу. Все, що зараз потрібно від Вас, це 15 хвилин часу та пристрій з доступом до Інтернету.

Покроковий алгоритм дій для отримання позики онлайн з поганою кредитною історією:

  1. Заздалегідь визначтеся з точною сумою кредиту та датою погашення. Це необхідно для того, щоб мінімізувати можливі витрати;
  2. Ретельно вивчіть список МФО, що надають кредит онлайн на картку з поганою кредитною історією. Його можна знайти вгорі цієї сторінки;
  3. Вивчіть умови, на яких кредитор надає позику, та виберіть пропозицію, яка найточніше відповідає Вашим очікуванням. За допомогою нашого кредитного калькулятора всього за пару секунд можна підібрати найоптимальніші пропозиції;
  4. Зробивши остаточний вибір, натисніть на кнопку «Подати заявку» і ми перенаправимо Вас на сторінку офіційного сайту кредитора;
  5. Уважно заповніть форму заявки на кредит та прикладіть до неї відскановані документи;
  6. Чекайте протягом 15 хвилин, доки Вашу заявку перевірять. У разі, якщо вона буде схвалена – Вас повідомлять про це SMS-повідомленням на вказаний у заявці номер та листом на електронну пошту;
  7. Необхідно буде ознайомитися з умовами кредитного договору та підписати його, якщо Ви погоджуєтесь з усіма його пунктами. Факт того, що угода укладається в режимі онлайн, не повинна турбувати Вас. Кредитний договір в електронному вигляді має повну юридичну силу та за його порушення доведеться відповідати відповідно до його умов та законодавства України;
  8. Після схвалення заявки та підписання договору гроші надійдуть на банківську картку через 20-30 хвилин.

На яких умовах можна отримати кредит із поганою КІ?

Сума для нових клієнтівдо 15000 грн.
Сума для існуючих клієнтівдо 20000 грн.
Процентна ставкадо 1,9% на день
Максимальний термін позикидо 30 днів
Способи отриманняонлайн на карту, готівкою у відділенні

Не секрет, що хоча МФО і лояльно ставляться до клієнтів з поганою кредитною історією та простроченнями, але сума першого кредиту часто буде меншою за максимально можливу. Ця підозрілість дозволяє кредитним компаніям суттєво скоротити втрати від несумлінних позичальників.

Таким чином, взяти перший кредит із поганою кредитною історією можна на суму до 15 тис. грн.

Якщо співпраця з компанією виявилася взаємовигідною, і позичальник своєчасно погасив кредит онлайн із поганою кредитною історією, то можна розраховувати на збільшення кредитного ліміту в деяких компаніях до 20 тис. грн, а також зниження процентної ставки по кредитних продуктах.

Термін кредитів онлайн на картку з поганою кредитною історією фіксовано – до 30 днів у всіх мікрофінансових організацій. Але в тому випадку, якщо з поверненням позики не виникає проблем, МФО найімовірніше відкриє такому позичальнику доступ до ексклюзивних кредитних продуктів з більшими термінами та сумами.

Кредити з простроченнями та поганою кредитною історією: переваги та недоліки

Чому варто оформити кредит онлайн на картку з поганою кредитною історією:

  • Це зручно. Оформити кредит із поганою кредитною історією можна навіть не виходячи з дому. Відділення банків з їхніми чергами та гарнізоном менеджерів поступово втрачають актуальність і, здається, поступово відходять на задній план. Все, що потрібно від Вас зараз – будь-який пристрій з доступом до мережі Інтернет та небагато часу;
  • Це швидко. І навіть не трохи часу, а зовсім трохи. На те, щоб отримати кредит онлайн на карту з поганою кредитною історією, зазвичай йде не більше години;
  • Це легко. МФО не вимагають банківських виписок, застав і, як правило, довідок про доходи.

Звичайно, як і у всіх інших фінансових продуктів, кредити з простроченнями і поганою кредитною історією мають свої недоліки. Але навряд чи вони перекреслюють всі їхні переваги:

  • Новому клієнту отримати позику з поганою кредитною історією можна лише на строк до 30 днів. Сума першого кредиту також строго лімітована: максимум 15 тисяч гривень;
  • Відсотки за такими позиками, як правило, вищі. Хоча й небагато.

Які вимоги щодо оформлення позики з поганою кредитною історією?

Однією з головних переваг цього виду кредитування є те, що вимоги МФО до своїх позичальників мінімальні:

  • Необхідно мати чинний паспорт громадянина України;
  • Обов'язково надати ідентифікаційний код (ІПН);
  • Бути старше 18 років;
  • Мати активну банківську картку з позитивним балансом (понад 1 грн. на рахунку).

Також варто зазначити, що деякі МФО можуть вимагати ще довідку про доходи, але це скоріше виняток із правила.

Які кредитні бюро бувають?

Кредитне бюро - це організація, в яку кредитор передає повну інформацію про своїх позичальників, їх кредити та прострочення платежів.

Усі основні кредитори України підключені до чотирьох найбільших кредитних бюро країни:

  • Українське бюро кредитних історій ( УБКІ );
  • Міжнародне бюро кредитних історій ( МБКІ );
  • Перше всеукраїнське бюро кредитних історій ( ПВБКІ );
  • Українське кредитне бюро ( УКБ ).

У будь-який момент кредитор може запитати бюро докладну інформацію про позичальника. Таким чином, підтверджується платоспроможність потенційного клієнта та перевіряється історія його взаємодії з іншими кредитними організаціями.

Як перевірити свою кредитну історію?

Перед тим, як почати виправляти своє становище в очах фінансово-кредитних інститутів, було б непогано особисто перевірити свій кредитний рейтинг. Зробити це можна кількома способами:

  1. Безпосередньо за допомогою одного із кредитних бюро. Наприклад, Українського Бюро Кредитних Історій (УБКІ). Для цього необхідно зареєструватися на офіційному сайті бюро та заповнити заявку на отримання кредитної історії, прикріпивши до неї копію паспорта та ідентифікаційного коду. Щорічно послуга безкоштовна, а якщо протягом того ж року захочете повторно запросити Ваш кредитний статус – доведеться викласти 50 грн.
  2. Можна також перевірити свою кредитну історію в Інтернет-банку Приват24 у розділі «Мої рахунки» / «Кредитний рейтинг» або за допомогою програми Privat 24 у розділі «Послуги» / «Кредитний рейтинг». Умови ті самі, що й у кредитних бюро. Щорічно інформацію надають безкоштовно, а за наступних зверненнях необхідно буде заплатити 50 грн.

Найпопулярніший спосіб перевірки своєї КІ – скористатися послугами Українського бюро кредитних історій (УБКД), яке працює на фінансовому ринку України з 2005 року.

УБКД пропонує за невелику суму перевірити кредитну історію як фізичним, так і юридичним особам. Сервіс функціонує онлайн та доступний цілодобово. Також, Ви можете налаштувати функцію відстеження, яка повідомлятиме Вас про всі зміни КІ за допомогою SMS.

Якщо Ви не погоджуєтесь з оцінкою своєї кредитної історії, то у Вас є можливість оскаржити її, подавши заявку на сайті www.ubki.ua.

Де взяти довгостроковий кредит з мінімальною переплатою?

Якщо фінансова організація пропонує взяти довгостроковий кредит без відмови, в найкоротші терміни важливо звернути увагу на розмір переплати за позикою. Онлайн калькулятор дозволять розрахувати вартість послуг установи на підставі відсоткової ставки, зазначених параметрів кредиту.


У банку довгостроковий онлайн кредит обійдеться дешевше, однак можуть бути присутніми додаткові платежі, комісія, яка прирівняє вартість банківської позики до ціни послуг МФО. Сіли необхідна велика сума - до 100 000 грн. і більше, доведеться звертатися в банк. Українські фінансові установи готові надати кошти на термін до двох років, але умови співпраці можуть відрізнятися. Приклад розрахунку переплати:


  • Клієнт оформляє позику на 1000 гривень;
  • Термін кредитування становить 12 календарних днів;
  • Довгостроковий кредит на карту оформляється під 1.8%.

Для розрахунку переплати необхідно (1000х1.8%) х12. За користування послугами фінансової установи клієнт заплатить 216 гривень. Перед оформленням будь-якого позики важливо уважно прочитати угоду. Деякі організації встановлюють разову комісію. Вона стягується за процедуру видачі грошей. Можливі додаткові нарахування:


  • Оплата страховки;
  • Внесок в рахунок збору;
  • Укладання договору.

Детально вивчити принцип роботи кредитної установи можна на спеціальних сайтах. Тут також є відгуки клієнтів, які дозволять оцінити репутацію мікрофінансових організацій.


Скільки оформляється довгостроковий кредит?

У МФО при першому зверненні гроші можна отримати на карту всього протягом 1 години. При повторних зверненнях в ту ж організацію процедура оформлення ще спрощується і займає до 10 хвилин. Оскільки в банках мова йде про більш великих сумах, то процедура оформлення кредиту може затягуватися на термін від декількох днів до тижня.

Які умови оформлення кредиту на карту на тривалий термін?

Онлайн кредит на карту на довгий термін дозволяє істотно заощадити особистий бюджет за рахунок знижених в порівнянні з короткостроковими позиками відсоткам. Крім цього, клієнт отримує масу інших можливостей - отримати більшу суму грошей, що перевищує 15000 гривень на термін до 18 місяців.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Де взяти кредит, якщо банки відмовляють

Далеко не всі клієнти одержують схвалення своїх кредитних заявок. З яких причин найчастіше банки відмовляють потенційним позичальникам? Основні причини відмови Однією з вагомих причин є недостатній розмір заробітної плати заявника. За законом щомісячний платіж за кредитом має перевищувати половини доходу позичальника. Такою ж серйозною причиною вважається погана кредитна історія у людини, яка звернулася за кредитом. У великих банках майже завжди потрібне забезпечення кредиту як застави. Відсутність чи недостатність його – ще один мотив для відмови клієнту. Закредитованість заявника – наявність одного чи кількох чинних кредитів – може спричинити відмову у видачі чергової позики.  Кредитна історія Що знижує ризик відмови: може враховуватися як офіційна зарплата, а й «сірий» дохід, тому краще показати всю суму; можливість схвалення вище, якщо в позичальника немає великої кількості прострочок; без відмовно схвалюються великі кредити з участю поручителя, отриманні зарплати чи наявності вкл

Реальний кредит в Україні: Як отримати фінансову допомогу від приватної особи

Україна - країна, де інновації та новаторство розвиваються на шалену швидкість. Це стосується не тільки технологій, але і фінансового сектору. На фоні традиційних банківських установ в Україні, з'явилася цікава альтернатива - отримання кредиту від приватної особи. Цей варіант, нерідко називають "реальним кредитом", і він здобуває популярність серед тих, хто шукає гнучкі умови та можливість отримати фінансову підтримку швидше та простіше. Чому люди вибирають реальний кредит? Реальний кредит від приватних осіб набуває популярності з кількох важливих причин: Швидкість та легкість отримання : У банків може знадобитися чимало часу на розгляд заявки та надання кредиту. Приватні особи зазвичай реагують набагато оперативніше та можуть надати кошти швидше. Гнучкі умови : У випадку реального кредиту можливість обговорити умови безпосередньо з кредитором. Це дозволяє досягти більшого розуміння та домовитися про сприятливіші умови погашення. Можливість отримати кредит без документаль

Жизнь в долг — о кредитах в Украине

За даними НБУ - сумарний борговий портфель в 2018 виріс майже на третину - а це більш ніж 130 млрд. Грівен.Так відбувається через істотного приросту обсягів споживчого та мікрокредитування. На думку експертів - ринок споживчого кредитування в Україні сьогодні активно освоюють небанківські організації - т.зв. МФО або мікрофінансові організації. І, швидше за все, саме послуги цих самих МФО стануть пріоритетними на ринку споживчих кредитів в Україні. Згідно з даними аналітиків - кожен третій житель України бере кошти в кредит і в більшості випадків українці в борг набувають побутову техніку і електроніку. З кожним місяцем в Україні збільшується кількість  нових мікрофінансових організацій , що видають невеликі короткострокові позики. І це не дивно, адже МФО має ряд переваг, порівняно з класичним банківським кредитуванням: швидке прийняття рішення мінімальний пакет документів відсутність перевірки кредитної історії оформлення позики не виходячи з дому - онлайн можл